Δραστηριοτητες

Image~/Uploads/Entities/Θρησκευτικός Τουρισμός

Θρησκευτικός Τουρισμός

Αν έχετε διάθεση να εξερευνήσετε την ύπαιθρο της Αλοννήσου με τα μικρά ξωκλήσια της, τις τοποθεσίες με τη φανταστική θέα ή τις βαθιές ρεματιές της, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω την περιγραφή των διάφορων περιοχών του νησιού και μετά να επιλέξετε ποιες θα θέλατε να επισκεφθείτε.

Ορισμένα ξωκλήσια του νησιού βρίσκονται σε ελκυστικά σημεία και σε ολόκληρο το νησί θα ανακαλύπτετε διαρκώς τη μια φανταστική θέα μετά την άλλη. Αν θέλετε να βιώσετε την απόλαυση των τοπίων αυτών από μεγαλύτερο υψόμετρο, μπορείτε να επισκεφθείτε μερικά από τα βουναλάκια της Αλοννήσου που είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό προσπελάσιμα.

Details & Book
Image~/Uploads/Entities/Καταδυτικός Τουρισμός

Καταδυτικός Τουρισμός

Η θάλασσα της Αλοννήσου… μία θάλασσα εμπειριών! Στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου η χλωρίδα και η πανίδα εντυπωσιάζουν δημιουργώντας την αίσθηση πως το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέγγιχτο και αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων . Η προτίμηση της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους καθώς και των άλλων σπανίων ειδών του μοναδικού οικοσυστήματος των Β Σποράδων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Το απαράμιλλο φυσικό κάλλος ενώνεται με τους υποβρύχιους μύθους και θρύλους. Ο θαλάσσιος χώρος βρίθει από ναυάγια μεγάλης ιστορικής αξίας, άλλα του 4ου και 5ου αιώνα π.Χ. , άλλα βυζαντινά. Από το 2011 το Θαλάσσιο Πάρκο είναι επισκέψιμο στους φίλους της κατάδυσης σε 14 σημεία, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1741/3.8.2011 - Έγκριση αναοριοθέτησης ενάλιου αρχαιολογικού χώρου Βορείων Σποράδων – Αλοννήσου.

Details & Book
Image~/Uploads/Entities/Τουρισμός Περιπέτειας

Τουρισμός Περιπέτειας

Η ψυχική ανάταση στην Αλόννησο «περνάει» από το δρόμο της περιπέτειας. Το κανό και το καγιάκ θεωρούνται τα δημοφιλέστερα μέσα για να απολαύσει κανείς τη φύση και να εξερευνήσει το θαλάσσιο πάρκο. Η πεζοπορία και η ποδηλασία πραγματοποιούνται είτε μεμονωμένα, είτε σε οργανωμένη βάση με σκηνικό την εντυπωσιακή βλάστηση της Αλοννήσου.

 Το ψάρεμα και οι θαλάσσιες εκδρομές αναζωογονούν σώμα και πνεύμα. Η πεζοπορία συμπληρώνει κατάλληλα το πάζλ των δραστηριοτήτων. Ειδικά πακέτα παρέχονται από τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία και εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Details & Book
Image~/Uploads/Entities/Windsurfing and Kitesurfing  / Windsurfing και Kitesurfing

Windsurfing και Kitesurfing

Εκτός από τις όμορφες παραλίες και τα θαλάσσια σπορ που μπορείτε να απολαύσετε στην Αλόννησο, μπορείτε επίσης να απολαύσετε και windsurfing και kitesurfing . Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα κέντρα wind surfing και kitesurfing που λειτουργούν στο νησί.

Details & Book